Petits contes, grans idees

divendres, de desembre 25, 2009

EN UN PAÍS MULTICOLOR


En un país com tos els altres. Hi havia una munió de personatges fantàstics de cultures diferents. Exactament estaven fent una unió de colors de cada poblet de cada un. Tot i que no se semblaven gens, tots ells convivien en armonia i felicitat. Perquè cada color d'aquells era una cosa important de la vida i el que volien fer era fer un nou color i llavors serien molt més avançats.

Però una albada d'hivern, va passar una cosa extraordinària: el sol es va aixecar de color negre, els seus raigs eren negres com el carbó i va extingir els colors de tota mena d'aquell país.

Per sort, encara hi quedava a l'olla els colors que tenien que barrejar. Hi van posar tots els ingredients necessaris per fer els colors i l'olla va anar bullint, tot i la foscor. Va sortir un sol color. Però els habitatants d'aquell país multicolor es van adonar que un sol color era massa simple, massa pobre. I van fer molts més.

D'aquesta manera, van guanyar a la foscor del sol d'hivern, tot convertint-lo en un nou sol ple de colors. Perquè les coses no se solucionen amb la violència i que tampoc amb les males paraules, però això ja és una altra història.
Autors: Nil Codina (8 anys) i Susanna Martínez "mà a mà"
Il·lustració: Nil Codina